Over de sterrenhemel

De sterrenhemel is altijd anders. Afhankelijk van waar je op de aarde bent en hoe laat je omhoog kijkt, zie je altijd iets anders. Dat maakt de sterrenhemel horend bij een geboorte, ook zo uniek en speciaal.

Maar hoe komt dat dan? Omdat de aarde om zijn as draait en tegelijkertijd ook om de zon, zie je altijd iets anders. En ook overdag staan er trouwens sterren aan de hemel; het zonlicht zorgt er alleen voor dat je de sterren niet ziet met het blote oog.

Sterrenbeelden

In totaal zijn er 88 sterrenbeelden. Maar die kun je niet allemaal tegelijk zien – de poster van MrStarskyAmsterdam bevat alleen wat je op dat moment en op die plek op de aarde ziet. 5 van deze sterrenbeelden komen in illustratie-vorm terug onder de sterrenhemel. Dus elke poster is verschillend: de hemel is altijd anders en de illustraties wisselen!

Astronomie en astrologie

MrStarskyAmsterdam heeft voor de wetenschappelijke benadering gekozen en laat zien hoe de hemel eruit zag bij geboorte. Dit wordt astronomie genoemd. De twaalf bekendste sterrenbeelden van de 88 sterrenbeelden kennen we ook uit de astrologie (de tekens van de dierenriem of Zodiak en jouw horoscoop). Dit astrologische sterrenbeeld staat niet perse aan de hemel bij geboorte en komt daarom ook niet terug op posters van MrStarskyAmsterdam.

maak jouw poster